Ik herinner me hoe ik, als ik wakker werd, mijn moeders gezicht zag en dan bevangen werd door het overstelpende verlangen haar te omhelzen. Ik wist niet dat deze emotie liefde heette. Het was namelijk volmaakt natuurlijk om lief te hebben. Hetzelfde gevoel had ik ook voor mijn speeltjes, de kat en de hond.

Ik leefde mijn leven in mijn volle heelheid.
(citaat: Don Miguel Ruiz)  

 

 

Velen van ons hebben niet deze vroege herinnering aan heelheid. Aan Liefde. Volgens mij een gevoel of ervaren, waar je onbewust weet, dat je verbonden bent.
Dit is innerlijk, intuïtie, hart, ziel en sterk verbonden met aanwezig zijn in je lichaam.
Je hebt er geen taal of denken voor nodig.
Ik voel een sterke motivatie om te willen communiceren over dit terrein, dit onderwerp. Voor mij hoort het bij een gevoel van vervulling en zingeving.

Intuïtief ben ik op het spoor van de massage gezet, ik heb geluisterd naar een innerlijke stem, die dit aan me meldde. En inmiddels heb ik zelf vele malen kunnen ervaren, hoe er tijdens een massage van mijn lichaam, een toegangspoort ontstond naar deze wereld zonder taal. Voor mij zijn de aanrakingen in diverse massages heel belangrijk geweest om dichter bij mijn ware natuur te komen. Om weer enig idee te krijgen hoe het is om deze heelheid (Liefde) in mijn eigen innerlijk te ervaren.
Massage met zijn diverse vormen van aanraking is één van de manieren geworden waarop ik kan communiceren en delen over dit onderwerp. Het is absoluut veel bezielder, dan ik hier in staat ben om het op te schrijven.

Soms lukt de communicatie met woorden wel en daarnaast vind ik het combineren met foto’s of afbeeldingen erg leuk en behulpzaam.
Verbinding met je innerlijk, op enige manier deze heelheid ervaren, is volgens mij essentieel om zowel jezelf, als anderen om je heen werkelijk waardevol te vinden.
En wanneer je jezelf en de wereld om je heen waardevol vindt, dan ontstaat er ander gedrag. Je maakt andere keuzes. En ik bedoel het hier niet als een concept, omdat
je hebt geleerd dat het zo hoort.
Ik doel op een diep, innerlijk gevoeld besef van waardevol zijn.

Voor mij is het een terrein waar ik veel mee bezig wil zijn. Omdat ik ervaar hoeveel het me brengt.
Meer vreugde en een gevoel van werkelijk leven.