Ik wil dit blog schrijven om te inspireren en om lucht te geven aan inzichten, die voor mij echt belangrijk zijn. Een licht laten schijnen op gedachten, die je misschien nog nooit bent tegengekomen.
Dit blog is om te delen en je aandacht te vestigen op. Daarmee gaat het mijn facebook pagina vervangen.

De naam van dit blog ontstond als een grapje; ik was net begonnen om te werken als huishoudelijk medewerker bij een thuiszorg organisatie. De ‘grote’ schoonmaak bij mijn cliënten werd in combinatie met mijn achternaam, dus ‘degrooteschoonmaak.nl’.

Hierover mijmerend zag ik steeds meer, dat je een grote schoonmaak op allerlei niveaus kunt benaderen. In gedachten, emoties, spullen, visie, je wereldbeeld.

En hierdoor kreeg het steeds meer een relatie met mijn andere werk, dat als masseur en alternatief psycholoog in mijn praktijk ‘Aanraking’.
Hiermee is het idee gegroeid om het blog in te zetten, als platform voor een creatieve ‘grooteschoonmaak’, die mijns inziens door de mensheid moet worden doorgemaakt.

Alleen door ervaring en persoonlijke groei kunnen we verschuiven naar een ruimer bewustzijn en hiervoor moeten we zowel, als individu, en als collectief, oude denkbeelden loslaten.

In 2007 zette ik zelf de eerste stappen op het pad van bewustwording. Ik begon aan een massage opleiding bij Holos. Ik startte mijn eigen praktijk ‘Aanraking’ in 2009 en bewustwording werd steeds meer mijn ding. Voor mij gaat het over Leven en mijn eigen leven als ‘Saskia de Groote’ in het hier en nu.

Ik vind meer en meer mijn spirituele roots en mijn creativiteit.

 

En zoals ik laatst las:”verander je gedachten en je verandert je wereld”.

 

We hebben het allemaal in ons, om de wereld een beetje mooier achter te laten, dan we hem hebben aangetroffen.